no 8 - Visiting Loppan

Snön ligger kvar över Göteborg som ett ganska så vitt täcke. Man får hålla i sig om man vill slippa att slå svanskotan på vägen till skolan.
Nytt på skolfronten är att jag har fått ett steppsolo! Det är kul. Annars, same shit different day.
Imorgon ska jag till Halmstad för att på lördag morgon åka till Helsingborg och hälsa på min vän Josefine som går på Sundsgården där. Ska bli wonderful med lite vänskap. Jag har saknat henne.
På posten idag kom det en skiva från Nenze :) Jag älskar att få brev.
Måste verkligen börja packa nu men det är så tråkigt. Jag är inte bra på att varken packa eller packa upp. Jobbigt, jobbigt.
Näe, nu måste jag!
 


no 7 - snow

Jaha, då har det äntligen blivit vinter. En månad i efterskott men vi ska väl vara glada att den kom över huvudtaget? Här i Göteborg blir det mest slask och blöta skor tyvärr så jag hoppas att vintern blir kortvarig och att det blir VÅR så snart som möjligt!

Igår var det lördagsshopping på schemat. Gjorde mycket fina inköp. Svarta byxor och svart blus från Vero Moda, very beautiful! Dessutom köpte jag silverfärgad koppartråd så nu ska Terese minsann komma igång med skapandet och göra många fina smycken ur den fina boken 'Smycken du kan göra själv' som jag fick av mamma i julklapp. Jajjemen!

Idag blir det nog promenad i snöslasket och kanske några avsnitt av Vänner ikväll.

no 6 - Lugn start och kladdkaka

I love teknikens under. Igår fick jag två sms från skolan (hi tech eller vad?). Det ena sa att jag inte skulle ha nån jazz och det andra att jag inte skulle ha modernt vilket betydde att jag började 13.15 idag. Go start på veckan =)
Efter skolan gick jag med Jenny till Netto och köpte ruccolasallad, morötter, grapefrukt och skinka. Sjukt billigt. Men nu har jag bara 20 kr kvar på kontot. Som tur är så får jag pengar på onsdag, thank goodness, så på torsdag när Nenze kommer och hälsar på har jag i alla fall råd att ta en fika. Gött.

Ikväll kollar jag på Vänner, lagar kladdkaka och är glad för att Nikki ska flytta hit. Till hösten i och för sig men tiden går snabbt... =)

Nej, dags att avnjuta en bit kaka i soffan/sängen. Jag är sockerberoende.

no 6 - Blåst

Hahaha, jag tar tillbaka mina arga kommentarer om att gå i skolan på helgen. Gårdagens invigingsfest var askul! Kan ha berott på att ingen hade några som helst förväntningar på att det skulle bli kul men den största anledningen var nog den FRIA BAREN. Så mycket öl/vin man ville! Hahahahaha. Som de fattiga studenter vi är får man ju passa på när det är gratis! :) Kort sagt en go kväll.

Idag blev det ingen utflykt tyvärr. Blåsvädret avblåste (hahaha) de planerna. Har knappt varit utanför hemmet. Har köpt mjölk i den nyfunna livsmedelsbutiken som ligger i huset jämte mitt. Men längre än så har jag inte varit idag.

Ikväll blir det nog bara TV, te och yoggi. Jag är supertrött. I morgon ska vi ha modernt. Aj. 

no 5 - Äntligen helg

Jag upprepar vad jag hörde i omklädningsrummet igår:
- Vi klarade första veckan! Nu kommer det bara rulla på...

Man kan ju hoppas det! Lärarna uppskattar i alla fall vår 'enorma' energi som för tillfället besöker vår klass :) Undrar just hur länge den håller i sig. Hade glömt hur frustrerande det är att alltid ha ont i kroppen och alltid vara trött.
Dessutom ska man tvingas vara i skolan på helgen! Invigningen är idag och jag har redan varit där på Öppet hus och sjungit med kören. Man kan ju säga såhär: - Kallas det inte finkultur när de som är på scen är fler än de i publiken?
Hoppas på fler besökare ikväll när vi återigen gör ett bejublat framträdande........höhö

Jag tackar väderguden för att han/hon har gett oss en dag med sol! Hoppas det håller i sig till imorgon för då ska jag minsann åka ut till Saltholmen och ha picknick! Hoppas hoppas hoppas.


no 4 - back to business

dancing tessie/foto:gustav


Det behövdes verkligen bara en lektion för att att skulle kännas som vanligt.
Yes, i måndags började allvaret igen med att jag kom tillbaka till skolan. Performing Arts School. Dans, sång och teaterundervisning dagarna i ända för att så småningom bli artist. Som vanligt känns det extra mycket i kroppen i början så just nu gör det ont! Dessutom så sitter min förkylning kvar och det gör ju inte saken mycket bättre. Tydligen ska vi ha invigning för nya skolan på lördag och tydligen ska vi på yreksskolan underhålla. Ja men vad kul att man får veta saker i tid. Så nu vet jag vad jag ska göra i helgen :/ Dock är det bra att jag har nåt att göra eftersom jag äger ca 45 kr i dagsläget. Hoppas CSN är snabba för en gångs skull.


Jag trodde verkligen inte att det kunde regna så här mycket. I Göteborg har det regnat konstant i typ 3 månader. Lite trött blir man. Dock köpte jag ju en superbra regnponcho på Ge-kås som kommer komma väl till pass nu!

Näe, nu måste jag äta lite mackor så min huvudvärkstablett kan verka. Har så himla ont i huvudet.


 

no 3 - En vän med en bil

Igår var det meningen att Tessie och Nenze skulle dansa. Så blev det inte. Men det var ganska skoj ändå. Såhär var det.
VI laddade upp med en bowlingmatch mot några vänner som dock avslutades med att jag förlorade (grrrr) men förutom det var de skoj =) Sen tog vi oss ut i regnet för att stå i kön in till Mårtensson, där vi efter en timmes väntan fortfarande stog längst bak. Vi gav upp och begav oss till B&b istället. Där var det varmt så fötterna tinade. Och när livebandet som påminnde mycket om Frans Ferdinand äntligen var klara så spelades det faktiskt ganska bra musik. Jatack.



Idag har jag och Ida tagit en fika på Espresso House som för mig innebar en kaffe med mjölk. Det billigaste som fanns. Jag äger nämligen ca 150 kr just nu. Hurra. Sen åkte vi till Willy's på Flygstaden och handlade. Mycket lärorikt att vara med Ida och storhandla. Fick många nya infallsvinklar. Sen hängde jag i hennes superfina lägenhet ett tag innan jag åkte hem och åt tacos med la familia. Ikväll blir det packning för morgondagens återresa till Göteborg. Det ska faktiskt bli skönt att komma 'hem'. 

no 2 - Destination Ge-kås

Jag säger bara, oh my god, vilken dag!

Jag vaknade av mobilens alarmsignal halv åtta och kunde inte för mitt liv förstå varför den ringde när det fortfarande var mörkt, eller varför den ringde över huvud taget för den delen. Efter några sekunders betänketid så kom jag på orsaken. Jag skulle ju åka till ge-kås idag. Så då var det bara att traska upp. Jag drog på mig de varmaste kläder jag kunde finna (förkyld som jag är...), drack mitt morgonte och efter att ha fått en liten inköpslista från mamma och pappa gick jag ner till grannen.

Alltså, det var jag och mina två barndomsvänner, systrarna Johanna och Josefine, som skulle ge oss ut på äventyr. Johanna körde med racerfart genom de halländska skogarna och efter ungefär en timme (plus minus några omvägskörningar) var vi framme på den enorma parkeringen. Det var längesen jag var där sist. I alla fall. Som tur var var det ingen som helst kö så vi traskade in med vår gemensamma kundvagn. Vilket ställe det är! Jag hade tänkt att (fattig som jag är) endast inhandla några par leggings att ha att dansa i och en sporttopp plus det som mamma och pappa skulle ha. Haha, vad jag bedrog mig! Förutom det kom jag hem med mängder av schampo, balsam, rengöringsmedel, disktrasor, tandkräm etcetcetc. Man blir verkligen blind av allt som är så där himla billigt! Vi fick verkligen fokusera oss på att inte lägga ner vad som helst i vagnen för efter ett tag så kom man in i nån slags köperytm. Vi ville bara handla mer och mer och mer för var minut som gick. Men vi fick istället bestämma att åka dit lite oftare så vi skulle slippa att vilja köpa allt på en gång. Vi kom dessutom fram till att Ge-kås är ett utmärkt ställe om man vill klä ut sig. Vi hittade otroligt fula fuskpälsjackor i olika former och färger som gjorde att man kunde få se ut som brunbjörn, isbjörn, gorilla eller kanin. Det var bara att välja. Endast 99.95 kr. Om ens det. Haha. Efter att ha varit i varuhuset i fem timmar var vi dock trötta och gav upp. Efter att ha betalat (ingen rolig historia) packade vi in oss i bilen och körde hem på de kringelikrokiga vägarna.

Nu är jag helt slut.

no 1 - Tessie and the blogg

winter on the beach
Here it comes. Tessies första riktiga blogg. Svag för grupptrycket som jag är så krävdes det inte mycket övertalning från nenzes sida för att jag skulle starta en egen blogg. ' gör det så jag kan få veta vad som händer' lät det, och vad gör man inte för en vän i nöd?
Än så länge finns det inget speciellt tema över min sida, men vem vet, det kanske kommer växa fram? Antagligen kommer den mest innehålla reflektioner över vad som händer i mitt liv: skola, vänner, familj etc. Men som sagt, jag vet inte, så den som följer med får se.

Time to say goodnight, imorgon blir det roadtrip till Ge-kås. Early in the morning.
Ciao.